מהי התדירות המומלצת לניקוי ארובת הקמין?
ניקוי הארובה הוא מרכיב משמעותי מאוד בתחזוקת קמין עץ, כך שהוא יוכל לייצר רגעים רבים של חמימות ונחת. ההמלצה היא לבצע ניקוי יסודי ומקצועי של הארובה פעמיים בכל שנה.
הפעם הראשונה היא בתחילת החורף, ולמעשה עוד לפני הפעם הראשונה שמשתמשים בקמין לחימום הבית. הניקוי השני מתרחש במהלך החורף, כך שגם לאחר שימוש ממושך ואפילו אינטנסיבי בקמין הוא עדיין יוכל לממש את הייעוד שלו בלי מכשולים מיותרים.
למה חשוב להקפיד על ניקיון תקופתי של הארובה?
כשהארובה נקייה לגמרי, אין סיכון לחדירת עשן אל חלל הבית. בנוסף, החום שמפיקים קמינים שהארובה שלהם נקייה מפיח נעים יותר, גם אחרי בעירה ממושכת. עוד סיבה טובה לשמור על הארובה נקייה היא שבדרך זו מובטחת יעילות אנרגטית אופטימלית – וכך למשל תוכלו לחמם את הבית בכל זמן רצוי עם פחות עצים.
כמו כן חשוב להדגיש שתוחלת החיים של קמין בעל ארובה נקייה לגמרי לאורך כל החורף ארוכה יותר מזו של קמין שלא מקפידים על התחזוקה שלו.
איך מנקים ארובת קמין?
לפני שמתחילים לנקות את הארובה, יש להסיר את הדפלקטור (המדף שמשמש להסטת העשן). באופן טבעי על המרכיב הזה מצטברת כמות גדולה של פיח וחשוב לנקותו היטב. את הפיח מהארובה עצמה מסירים באמצעות חוטר שמועבר בתוכה. בדרך כלל נדרש שפשוף קל כדי לוודא שלא נשארו פיח ולכלוכים לאורך הארובה.
אם לא מקפידים על שגרת תחזוקה נכונה ולא מנקים את הארובה פעמיים בשנה, ייתכן צורך בפירוק שלה על-מנת להבטיח מעבר עשן חופשי לאחר הפעלת הקמין. בכל מקרה מומלץ להפקיד את מלאכת ניקוי הארובה בידיים מקצועיות ומנוסות.
פעולות נוספות שכדאי לבצע על-מנת לשמור על הקמין
במקביל לניקוי מקצועי ומוקפד של הארובה פעמיים בשנה, ישנן עוד פעולות שמהוות חלק בלתי נפרד מתחזוקת קמין. בפרט חשוב לרוקן ולנקות את מגירת האפר בתדירות גבוהה (מדובר בפעולה פשוטה שאורכת דקות בודדות), לקרצף באמצעות מברשת קשה את כל חלקי הקמין (באביב, כשלמעשה כבר אין צורך יותר בחימום, כך שלא תסבלו בקיץ מריח של אפר), ועוד אופציה כדאית היא למרוח את אותם חלקים, כשהם נקיים, בחומר ייעודי למניעת החלדה ולשימור המראה היפה.